arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Z avstrijskim predsednikom dr. Fischerjem (Zagreb, 15.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik dr. Drnovšek sprejel poverilno pismo novoimenovanega veleposlanika Luksemburga

Ljubljana, 12/12/2005  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel poverilno pismo novoimenovanega veleposlanika Luksemburga Christiana Frederica Brauna.

Predsednik dr. Drnovšek je v pogovoru po slovesni predaji poudaril, da so odnosi med Slovenijo in Luksemburgom odlični in brez odprtih vprašanj. Slovenija je še naprej zainteresirana za nadaljevanje rednega političnega dialoga na vseh ravneh. Luksemburg se je kot majhna država pokazal kot izredno učinkovita članica Evropske unije, ki je znala vedno povezati interese ostalih, posebno večjih članic. Predsednik dr. Drnovšek je tudi poudaril, da smo zato zainteresirani, da nam Luksemburg posreduje izkušnje svojega predsedovanja Evropski uniji v prvi polovici 2005.

Veleposlanik Braun je poudaril, da je Slovenija še vedno lahko za vzor med novimi članicami in da se je širitev pokazala kot koristna za Evropsko unijo, zato bo sam posvečal veliko pozornosti razvoju odnosov med Slovenijo in Luksemburgom. Glede prihodnosti Evropske unije je predsednik dr. Drnovšek poudaril pomen uspešnega zaključka pogajanj o novi finančni perspektivi, kar bi Evropski uniji vsekakor dalo nov pozitiven zagon. Ob koncu pogovora je predsednik veleposlaniku Braunu zaželel uspešno delo.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani