arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Ljubljana, park Mostec, junij 2006 - srečanje dr. Janeza Drnovška z otroki ob zaključni prireditvi Unicefove akcije Helpmanija (FA BOBO)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik dr. Drnovšek sprejel valonskega ministrskega predsednika

Ljubljana, 03/21/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik Republike Slovenije dr. Janez Drnovšek je danes sprejel predsednika vlade belgijske regije Valonije Jean-Clauda van Cauweenbergha, ki se mudi na obisku v Sloveniji.

Predsednik dr. Drnovšek je v pogovoru poudaril pomen, ki ga Slovenija pripisuje stikom z različnimi regijami v Evropski uniji, pri čemer je še posebej izpostavil pozitivno slovensko izkušnjo pri sodelovanju s Katalonijo in Bavarsko. Zato je pozdravil podpis sporazuma o sodelovanju med Slovenijo in francosko skupnostjo v Belgiji ter Valonsko regijo. Menil je, da sporazum predstavlja dobrodošlo osnovo za okrepitev medsebojnega sodelovanja na vseh področjih, kar je še posebej pomembno v luči prihodnjega članstva Slovenije v Evropski uniji.

Valonski premier Jean - Claud van Cauweenbergh je v pogovoru izrekel Sloveniji priznanje kot najbolje pripravljeni državi kandidatki za vstop v Unijo. Ob tem je opisal specifično vlogo, ki jo regije igrajo v državni ureditvi Belgije in izrazil upanje, da se bodo medsebojni stiki v prihodnje še okrepili.

Med srečanjem je predsednik dr. Drnovšek svojemu sogovorniku tudi predstavil trenutna razmišljanja o regionalizaciji v Sloveniji, kot tudi slovensko oceno sedanjega položaja v Jugovzhodni Evropi.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani