arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Predsednik dr. Janez Drnovšek je v starodavnem mestu Tiwanaku prisostvoval inavguraciji novega Bolivijskega predsednika Eva Moralesa Aime (Tiwanaku, bolivija, 21.01.2006
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik republike je danes na poslovilni obisk sprejel veleposlanika Kitajske

Ljubljana, 02/28/2007  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes na poslovilni obisk sprejel kitajskega veleposlanika Wanga Fuyuana.

Slovenski predsednik dr. Drnovšek se je kitajskemu veleposlaniku Wangu zahvalil za prizadevno delo in odlično sodelovanje. V njegovem mandatu so se odnosi med Slovenijo in Kitajsko poglobili na vseh področjih, vključno s stiki na najvišji politični ravni. Kitajska doživlja velik napredek in v Sloveniji, tako kot po vsem svetu, spremljamo njen razvoj s posebno pozornostjo in si želimo, da bi po številu prebivalstva največja država na svetu nadaljevala pot uravnotežene gospodarske rasti, socialne stabilnosti in ekološkega ravnovesja.

Klikni za povečavoKitajska ima, kot je poudaril slovenski predsednik republike dr. Drnovšek, veliko odgovornost in pomembno vlogo pri odločanju o globalnih mednarodnih vprašanjih.

Veleposlanik Wang se je zahvalil za predsednikovo pozornost in poudaril, da je bilo delo v Sloveniji zanj kot za izkušenega diplomata izredno zanimivo in prijetno.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani