arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na obisku v domu starejših občanov Maribor Tabor (10. januar 2006)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Srečanje predsednika dr. Drnovška s predsednikom vlade in predsednikom skupščine Črne gore

Podgorica, Črna gora, 11/28/2005  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Janez Drnovšek se je v okviru delovnega obiska v Črni gori sestal tudi s predsednikom Vlade Črne gore Milom Đukanovićem in predsednikom Skupščine Črne gore Rankom Krivokapićem.

Klikni za povečavoPredsednik dr. Drnovšek in predsednik vlade Đukanović sta v pogovoru ocenila dvostranske odnose med državama kot zelo dobre, pri čemer je Đukanović poudaril pozitivne izkušnje s slovenskimi investitorji v črnogorsko gospodarstvo. Sogovornika sta izrazila interes za nadaljnjo graditev odnosov, tako gospodarskih kot političnih. Predsednik vlade Đukanović je ocenil Slovenijo kot vzor in izrazil željo, da bi Slovenija podpirala Črno gora na poti v Evropsko unijo. Predsednik dr. Drnovšek je tudi dejal, da je vlada Slovenije zainteresirana za poglabljanje sodelovanja s Črno goro. Sogovornika sta se pogovarjala tudi o pripravah Črne gore na referendum, pri čemer je predsednik dr. Drnovšek dejal, da bi se mu zdelo potencialno koristno, da se aktualizira predlog Črne gore za preoblikovanje državne skupnosti Srbije in Črne gore v skupnost neodvisnih držav. Takšen proces bi lahko pomirjujoče vplival tako na situacijo v Črni gori kot tudi v mednarodni skupnosti.

Klikni za povečavoPredsednik dr. Drnovšek in predsednik Skupščine Črne gore Krivokapić sta se pogovarjala o aktualnih razmerah v Črni gori in regiji. Krivokapić je poudaril povezanost rasti demokracije s potjo v neodvisnost in pri tem izpostavil vzporednico s situacijo v Sloveniji pred osamosvojitvijo. Glede rešitev za Črno goro je predsednik dr. Drnovšek poudaril, da je ključnega pomena iskanje takšne rešitve, ki ne bo prehodnega značaja, ampak bo stabilna in dolgoročna. V tem smislu je ocenil aktualiziranje predloga o preoblikovanju državne skupnosti Srbije in Črne gore v skupnost neodvisnih držav kot možen korak v tej smeri.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani