arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na sejemski prireditvi 'Narava in zdravje' (Ljubljana, 15.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Drugi dan obiska predsednika dr. Drnovška v Makedoniji

Skopje, 04/03/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavo Predsednik Republike Slovenije dr. Janez Drnovšek je v okviru dvodnevnega obiska v Makedoniji dopoldne položil venec na spomenik Goceta Delčeva v Skopju. Nato pa se je v makedonskem Sobranju sestal s predsednikom Sobranja Nikolo Popovskim.

Gospod Popovski je uvodoma izrazil zadovoljstvo nad obiskom slovenskega predsednika, s katerim sta se nedavno že srečala v Ljubljani. Izrazil je prepričanje, da bo obisk slovenske delegacije nedvomno vzpodbudil sodelovanje tako na gospodarskem kot na političnem področju med obema državama. Slovenskemu predsedniku je predstavil model sprejemanja zakonodaje ter strankarsko zastopanost v Sobranju, ki v sedanji sestavi deluje šest Klikni za povečavo mesecev. Slovenski predsednik je dejal, da z obiskom želimo že tako dobre odnose dvigniti še na višjo raven. Gospodarski del delegacije, ki se je udeležil Poslovnega foruma, je z obiskom zadovoljen. Gospodarstveniki od politike pričakujejo trdna zagotovila, da so razmere v neki državi stabilne in omogočajo varne naložbe in tovrstna zagotovila so naši gospodarstveniki tudi dobili. To sporočilo sem posredoval tudi v svojem nagovoru udeležencem Poslovnega foruma, s pozivom, da možnosti za okrepljeno sodelovanje vseskozi obstajajo. Pričakujem, da bo naš obisk dal pomemben impulz sodelovanju na vseh področjih je še dodal predsednik Drnovšek in izrazil pripravljenost Slovenije pri zagotavljanju tako strokovne kot gospodarske pomoči Makedoniji.

Visoko cenim prizadevanja Makedonije, ki je uspela stabilizirati težko situacijo po letu 2001. Tudi model odločanja v Sobranju, ki ste ga predstavili po moji oceni zagotavlja stabilne temelje za prihodnost Makedonije. Stabilnost vaše države ni pomembna le za vas, ampak za vso regijo in vso Evropo. Verjamem v evropsko prihodnost Makedonije, je dejal predsednik Drnovšek.

Sogovornika sta v nadaljevanju izmenjala mnenji o situaciji v regiji.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani