arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na  60. zasedanju Generalne skupščine OZN (New York, 15.09.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik Drnovšek sprejel namestnika ruskega zunanjega ministra

Ljubljana, 04/21/2004  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik Republike Slovenije dr. Janez Drnovšek je danes sprejel na pogovor namestnika ministra za zunanje zadeve Ruske federacije g. Sergeja Razova, ki se mudi na rednih političnih konzultacijah v Ljubljani.

Na srečanju je namestnik ruskega zunanjega ministra izpostavil pričakovanje, da se dvostranski odnosi med državama čimbolj gladko prilagodijo vstopu Slovenije v evroatlantske integracije. Ob tem je izrazil željo ruske strani po nadaljnji konstruktivni politiki Slovenije tako v Evropski uniji kot Zvezi NATO. Poudaril je, da Rusija prav tako računa na sodelovanje s Slovenijo v času njenega predsedovanje Organizaciji za varnost in sodelovanje v Evropi naslednje leto. V pogovoru je na željo predsednika Drnovška tudi predstavil svoje vtise z nedavne poti po Jugovzhodni Evropi in ruske poglede na položaj v regiji, še posebej na Kosovu.

Klikni za povečavoPredsednik dr. Drnovšek je v pogovoru poudaril, da slovensko-ruske odnose ocenjuje za izjemno dobre. Rusijo v Sloveniji zelo cenimo zaradi njenih dosežkov v zadnjih letih, še posebej na gospodarskem področju. V tem smislu si tudi želimo še naprej razvijati na najboljši možen način naše dvostranske odnose. Sicer pa si bo Slovenija tudi v okviru Evropske unije in Zveze NATO prizadevala za poglabljanje sodelovanja z Rusijo. Ob koncu pogovora je predsednik Drnovšek obnovil vabilo za obisk ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu.

Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani