arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
S predsednikom Vlade RS Janezom Janšo na pogovorih o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike (Ljubljana, 21.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik dr. Drnovšek sprejel poverilna pisma veleposlanika Egipta

Ljubljana, 06/09/2006  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik Republike Slovenije dr. Janez Drnovšek je danes sprejel poverilna pisma novoimenovanega veleposlanika Arabske republike Egipt v Republiki Sloveniji Hishama Mohameda El-Zimatyja. Egipt diplomatsko pokriva Slovenijo iz Budimpešte.

Veleposlanik El-Zimaty je predsedniku dr. Drnovšku prenesel pozdrave egiptovskega predsednika Hosnija Mubaraka in njegove želje za nadaljnji razvoj dvostranskih odnosov med Slovenijo in Egiptom. Predsednik dr. Drnovšek je obnovil vabilo za njegov obisk v Republiki Sloveniji.

Klikni za povečavoSogovornika sta ocenila odnose med državama kot odlične, brez odprtih vprašanj in se zavzela za njihovo poglobitev. Predsednik dr. Drnovšek je izpostavil vlogo Egipta kot države, ki pomembno vpliva na dogajanje v širši regiji, veleposlanik El-Zimaty pa je v nadaljevanju pogovora predstavil napore Egipta za reševanje izraelsko-palestinskega konflikta in konfliktov na afriškem kontinentu.Veleposlanik El-Zimaty je izrazil podporo prizadevanjem slovenskega predsednika dr. Drnovška za rešitev humanitarne in varnostne krize v Darfurju. Pri tem je dejal, da tudi njegova država verjame, da je mogoča bolj učinkovita pomoč trem milijonom razseljenim osebam.

Predsednik dr. Drnovšek je veleposlaniku zaželel dobro počutje in veliko uspehov pri opravljanju njegovih nalog.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani