arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na  60. zasedanju Generalne skupščine OZN (New York, 15.09.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik dr. Drnovšek sprejel kitajskega veleposlanika

Ljubljana, 01/07/2004  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel na poslovilni pogovor veleposlanika Ljudske republike Kitajske Xu Jiana.

Kitajski veleposlanik je v pogovoru izrazil zadovoljstvo nad odličnimi odnosi med državama, ki jih je potrdila vrsta obiskov na najvišji ravni. Ob tem se je zahvalil za vso pomoč, ki jo je pri svojem delu užival v Sloveniji, vključno s strani predsednikovega urada. Izrazil je upanje, da bo njegov naslednik lahko računal na podobno podporo, Kitajska pa na nadaljnje prijateljstvo Slovenije, tudi v okviru evroatlantskih integracij v katere vstopa.

Predsednik dr. Drnovšek se je veleposlaniku Xu Jianu zahvalil za njegov osebni prispevek h krepitvi slovensko-kitajskih odnosov. Poudaril je, da v Sloveniji na Kitajsko gledamo kot na pomembnega partnerja, še posebej na gospodarskem področju. Izrazil je upanje, da se bodo slovenska podjetja v prihodnje bolj pogumno odločala za vstop na kitajski trg, ki ponuja številne neizkoriščene možnosti za poglobitev medsebojnega sodelovanja. V pogovoru je tudi spomnil na svoje lanskoletno srečanje s kitajskim predsednikom Hu Jintaom v St. Peterburgu in ob tem obnovil povabilo za njegov uradni obisk v Sloveniji.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani