arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Ljubljana, park Mostec, junij 2006 - srečanje dr. Janeza Drnovška z otroki ob zaključni prireditvi Unicefove akcije Helpmanija (FA BOBO)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik republike na poslovilni obisk sprejel veleposlanika Indije

Ljubljana, 06/23/2004  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel indijskega veleposlanika T. P. Sreenivasana, ki je k predsedniku prišel na poslovilni obisk.

Sogovornika sta poudarila, da so odnosi med državama dobri in prijateljski ter izrazila pripravljenost obeh strani, da se odnosi še okrepijo. Predsednik dr. Drnovšek je poudaril interes Slovenije za dogajanja v Indiji in menil, da bi odprtje indijskega veleposlaništva v Ljubljani omogočilo intenzivnejše stike med obema državama. Veleposlanik Sreenivasan je predsednika dr. Drnovška seznanil s stanjem odnosov med Indijo in Pakistanom z vidika kašmirskega vprašanja, pri čemer je predsednik izrazil zadovoljstvo, da obe strani pri reševanju tega vprašanja uporabljata dialog. Indijski veleposlanik je povabil predsednika, da se odzove vabilu za načrtovani obisk v Indiji.

Predsednik se je veleposlaniku zahvalil za njegov prispevek pri ohranitvi dobrih odnosov med državama in mu zaželel veliko uspehov pri delu v prihodnje.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani