arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
S predsednikom Vlade RS Janezom Janšo na pogovorih o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike (Ljubljana, 21.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik dr. Drnovšek sprejel predsednika Planinske zveze Slovenije

Ljubljana, 05/19/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavo Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel predsednika Planinske zveze Slovenije mag. Francija Ekarja, načelnika Gorske reševalne službe Toneta Smoleja, gospoda Tone Škarjo, pristojnega za alpinizem ter podpredsednika zveze Danila Škrbineka. Predstavniki PZS so predsedniku predstavili dejavnost zveze in problematiko, s katero se srečuje tako zveza kot Gorska reševalna služba pri opravljanju svojega poslanstva. Letos praznujemo 110. obletnico slovenskega planinstva in ta množična organizacija, ki združuje 250 planinskih društev je s 70 000 člani v svoji zgodovini opravila pomembno vlogo. Združuje množičnost, ljubezen do gora in narave ter vrhunski alpinizem, kjer Slovenija igra pomembno vlogo v mednarodnem merilu, je poudaril mag. Ekar. Tone Škarja je predsedniku predstavil delo slovenske šole v Himalaji in pomen te šole pri uveljavljanju imena Slovenije v svetu. Omenil je tudi težave pri zagotavljanju stalnih virov financiranja za delovanje omenjene šole. Načelnik Gorske reševalne službe je izpostavil porast nesreč v gorah in pri tem poudaril pomen izurjenosti in prostovoljstva za delovanja GRS. Predsedniku je podaril nekaj zbornikov ter mednarodno priznano knjigo slovenskih avtorjev o tehnikah reševanja v gorah.

Klikni za povečavo Predsednik dr. Drnovšek je dejal, da 110. obletnica planinstva predstavlja lepo tradicijo. PZS je uspela združiti tako ljubitelje gora in narave, kot vrhunske športnike, ki so s svojimi alpinističnimi uspehi odmevno opozorili na deželo, iz katere prihajajo. Gorska reševalna služba, ki s svojimi posamezniki nesebično pomaga ob nesrečah v gorah, je izjemno cenjena in ugledna, tako zaradi svoje izurjenosti, kot humanitarnosti. V Planinski zvezi združujete široko dejavnost in ohranjate pomembno tradicijo te dežele. Želim vam uspešno delo še naprej, je ob koncu obiska še poudaril predsednik dr. Drnovšek.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani