arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Med knjigami - na otvoritvi nove knjižnice v Domžalah (Domžale, 07.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Srečanje dr. Drnovška s perujskim predsednikom

Davos - Švica, 01/25/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik Republike Slovenije dr. Janez Drnovšek se je danes, 25. januarja, v Davosu sestal s perujskim predsednikom Alejandrom Toledom.

Predsednik dr. Drnovšek je v pogovoru izrazil zadovoljstvo, da navkljub veliki geografski oddaljenosti državi izkoriščata priložnosti, ki jih ponujajo multilateralna srečanja, da vzdržujeta stik na najvišji ravni. Ob tem je izrazil interes za poglobitev medsebojnih odnosov in perujskega predsednika povabil na obisk v Slovenijo. Na njegovo željo je predsedniku Toledu tudi predstavil trenutno stanje v procesu slovenskega približevanju EU, kjer se pričakuje podpis Pristopne pogodbe aprila letos in formalno članstvo v Uniji 1. maja prihodnje leto.

Perujski predsednik Toledo je med srečanjem poudaril medsebojno povezanost obeh držav, h kateri prispevajo globalizacijski procesi. Slovenija je zanimiva tudi kot bodoča članica EU, ki ji Peru posveča posebno pozornost. Zato vsekakor kaše dvostranske odnose še naprej razvijati, vendar ne le na političnem in gospodarskem področju, temveč tudi v kulturi. Prav tako bi v medsebojnih stikih lahko opredelili tiste širše teme, ki povezujejo obe državi. Med te nedvomno sodijo vprašanja svetovne varnosti in neenakomerne porazdelitve pridobitev globalizacijskih procesov. Ob koncu pogovora je predsednik Toledo dr. Drnovška povabil, da obišče Peru.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani