arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na obisku v domu starejših občanov Maribor Tabor (10. januar 2006)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik republike dr. Janez Drnovšek sprejel ministra za zunanje zadeve Palestinske nacionalne oblasti dr. Nabeela A. Shaatha

Ljubljana, 04/13/2004  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel ministra za zunanje zadeve Palestinske nacionalne oblasti dr. Nabeela A. Shaatha, ki se mudi na obisku v Sloveniji. Palestinski minister Shaatha je slovenskega predsednika uvodoma obvestil o načrtovani poti v Washington, kjer pričakuje preboj v mirovnih prizadevanjih. V pogovorih je poudaril, da Palestinci s posebno naklonjenostjo gledajo na Slovenijo, ki je na temelju pravice narodov do samoodločbe postala samostojna in uspešna država in zdaj vstopa v članstvo Nata in EU. Kot je visoki palestinski gost še poudaril, prav zato pričakujejo poglobitev sodelovanja znotraj evropsko - sredozemske dimenzije. Predsedniku dr. Drnovšku je prenesel tudi pozdrave predsednika Jaserja Arafata in ga povabil na obisk Palestine.

Predsednik dr. Drnovšek je poudaril, da je bližnjevzhodni problem eden najtežjih, ker destabilizira celotno regijo. Ob tem je izrazil vso podporo naše države za legitimna prizadevanja Palestincev, da na miroljuben način dosežejo lastno državnost, mir na Bližnjem vzhodu in prispevajo k dialogu med različnimi kulturami.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani