arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
60-letnica Organizacije za prehrano in kmetijstvo - FAO (Rim, 15.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Nemška veleposlanica Heike Zenker na poslovilnem obisku pri predsedniku dr. Drnovšku

Ljubljana, 06/11/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavo Na poslovilni obisk k predsedniku republike dr. Janezu Drnovšku je danes prišla veleposlanica Zvezne republike Nemčije, gospa Heike Zenker, ki po šestih letih zaključuje svoje službovanje v Sloveniji. Gospa Zenkerjeva je uvodoma dejala, da se je v Sloveniji v tem času izjemno veliko dogajalo in da je bilo to izjemno zanimivo obdobje, ki se je uspešno zaključilo s podpisom pristopne pogodbe k Evropski uniji ter povabilom v Nato.

Klikni za povečavo Predsedniku je izrazila spoštovanje nad potrpežljivostjo in zmernostjo, s katero je v vsem tem času vodil slovensko vlado, ki je svojevrstno priznanje javnosti o pravilnosti svojih politik dobila prav na marčevskem referendumu. Prepoznavnost Slovenije kot uspešne države, ki aktivno igra vlogo za stabilizacijo razmer na področju JV Evrope, je v Nemčiji vse boljša, je še dejala nemška veleposlanica. S predsednikom sta izmenjala mnenja o prihodnji ureditvi Evropske unije oziroma o predlogih, ki nastajajo v okviru Konvencije.

Gospa Zenkerjeva se je predsedniku dr. Drnovšku ob koncu zahvalila za njegovo odprtost ter dobro sodelovanje ter z nekaj besedami predstavila svojega naslednika. Predsednik pa se je veleposlanici Zenkerjevi zahvalil za njen prispevek za vzpostavljanje še boljšega sodelovanja med državama tako na gospodarskem kot na številnih drugih področjih.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani