arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Obisk Osnovne šole Vrhovci, kjer so v okviru humanitarne akcije Svet za Darfur začeli zbirati sredstva za pomoči potrebne otroke v Darfurju (14.02.2006)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik uprave Siemensa dr. Pierer je predsedniku predstavil investicije družbe v slovenska podjetja

Ljubljana, 09/03/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavo Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel predsednika uprave družbe Siemens A.G dr. Hernicha von Piererja z delegacijo, ki se mudi na obisku v Sloveniji. Dr. Pierer je predsedniku uvodoma čestital za izjemen napredek, ki ga je država v teh letih naredila tako na gospodarskem, kot na političnem področju in poudaril, da bo članstvo Slovenije v Evropski uniji prineslo novih poslovnih priložnosti. Nato je predstavil dejavnost in investicije družbe Siemens tako v Sloveniji, kot drugod po svetu in pri tem izpostavil področji modernizacije železniškega signalnega sistema ter uvajanje sodobne informacijske tehnologije v zdravstveni sistem. Za Siemens je bila Slovenija vseskozi pomemben in zanesljiv partner, bila je tudi ena prvih držav v vzhodni Evropi, kamor so usmerili svoje investicije.

Predsednik dr. Drnovšek je predsedniku uprave Siemensa čestital za dobre poslovne rezultate in dejal, da je Nemčija tradicionalno najpomembnejši gospodarski partner naši državi. Izrazil je prepričanje, da se bo dolgoročno poslovno sodelovanje nemških podjetij s slovenskim gospodarstvom v pogojih polnopravnega članstva Slovenije v EU, kvalitiativno okrepilo. Zelo smo zainteresirani za investicije, ki odpirajo nova delovna mesta in prinašajo tehnološko zahtevnejšo proizvodnjo in razvoj, je še poudaril slovenski predsednik.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani