arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na  60. zasedanju Generalne skupščine OZN (New York, 15.09.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik dr. Janez Drnovšek sprejel obrambne ministre JV Evrope

Ljubljana, 11/05/2004  |  izjava


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes v veliki dvorani predsedniške palače sprejel udeležence ministrskega srečanja t.i. Pobude za sodelovanje obrambnih ministrstev jugovzhodne Evrope – SEDM (South-Eastern Europe Defence Ministerial). Ministrskega srečanja SEDM v Ljubljani se poleg gostitelja, slovenskega obrambnega ministra dr. Antona Grizolda, udeležujejo še albanski minister Pandeli Majko, bolgarski minister Nikolay Svinarov, hrvaški minister Borislav Rončević, makedonski minister Vlado Bučkovski, turški minister M. Vecdi Gönül, minister Bosne in Hercegovine Nikola Radovanović, minister Srbije in Črne Gore Prvoslav Davinić, namestnik grškega ministra Vasilios Michaloliakos, namestnik italijanskega ministra Filippo Berselli, državni sekretar v romunskem obrambnem ministrstvu Aurel Sorin Encutescu, pomočnik namestnika sekretarja za obrambo ZDA Ian Brzezinski in predstavnik ukrajinskega obrambnega ministrstva Vitalii Kozak. Srečanja se udeležujejo še predstavniki Sekretariata SEDM, poveljstva SEEBRIG, Natovega poveljstva iz Neaplja ter Pakta stabilnosti za jugovzhodno Evropo. Pobuda za sodelovanje obrambnih ministrstev jugovzhodne Evrope vzpodbuja medsebojno izmenjavo izkušenj in znanja ter tako prispeva k dolgoročni stabilnosti regije.

Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je v nagovoru zbrane ministre in druge visoke predstavnike srečanja nagovoril z naslednjimi besedami: (nelektoriran zapis)


Klikni za povečavoSpoštovane gospe in gospodje,
v veliko veselje mi je, da vas kot predsednik republike lahko pozdravim ob vašem srečanju v Sloveniji. Sodelovanje obrambnih ministrov jugovzhodne Evrope je pomembna pobuda, ki kaže na to, da se v jugovzhodni Evropi zavedamo, da moramo v prihodnosti sami poskrbeti za varnost in stabilnost svoje regije. Vaše medsebojno sodelovanje na tem področju lahko veliko prispeva k boljšemu medsebojnemu poznavanju, k boljši izmenjavi izkušenj, znanj in pa tudi k skupnim nastopom v mednarodnih aktivnostih.

Slovenija si prizadeva, da bi tudi v tej pobudi dala svoj prispevek, tako kot v okviru aktivnosti, ki jih ima kot članica zveze NATO, kot članica Evropske unije in kot država, ki bo v naslednjem letu predsedovala Organizaciji za evropsko varnost in sodelovanje.

Klikni za povečavoŽelim, da bi bilo sodelovanje obrambnih ministrstev v prihodnjih letih čim bolj uspešno in da bi se skupno čim bolje soočili s sodobnimi grožnjami, grožnjami mednarodni varnosti, vključno s terorizmom. In da bi si svojo varnost in tudi širšo varnost zagotovili s čim bolj uspešnim medsebojnim sodelovanjem. Tudi vašemu današnjemu srečanju želim uspeh in da bi se tudi še v prihodnje kdaj takole srečali, morda spet v Sloveniji.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani