arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
S predsednikom Vlade RS Janezom Janšo na pogovorih o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike (Ljubljana, 21.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik Republike dr. Janez Drnovšek sprejel Predsednika Vlade Kraljevine Norveške Jensa Stoltenberga

Ljubljana, 10/23/2007  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoSrečanje med Predsednikom Vlade Kraljevine Norveške Jensom Stoltenbergom in Predsednikom Republike Slovenije dr. Janezom Drnovškom je potekalo v prijateljskem vzdušju. Gost je uvodoma poudaril sorodnost med obema državama, tako glede naravnih lepot kot tudi glede gostoljubnosti prebivalcev ter zelo dobre meddržavne odnose. Predsednik dr. Janez Drnovšek je dejal, da pri Norveški zelo ceni njihove mednarodne aktivnosti, ki so v veliki meri usmerjene v solidarnost in humanitarno pomoč na številnih kriznih področjih. Občuduje doseženo stopnjo socialne pravičnosti, ki jo je ta država dosegla, saj je ne pretresajo socialni nemiri kot mnoge druge. Zelo ceni tudi skrb za okolje in občutljivost za klimatske spremembe, kar se mora odražati v spremenjenem ravnanju čim večjega števila držav, vključno z velikimi (ZDA, Kitajska).

Klikni za povečavoNorveški premier je pohvalil angažiranost predsednika v Darfurju in povedal, da bo Norveška v kratkem tja napotila 300 vojakov, ki bodo pomagali ublažiti razmere ter omogočiti delovanje humanitarnih organizacij. Glede klimatskih sprememb je bil mnenja, da je potrebno storiti več tudi z vzpodbujanjem dejavnosti, ki zmanjšujejo negativne vplive, pa so lahko tudi profitne. Pri tem morajo sodelovati vsi, saj se napačno ravnanje na enem koncu sveta pokaže kot naravna katastrofa na drugem koncu.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani