arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na eko - tržnici (Ljubljana, 10.09.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik dr. Drnovšek je sprejel evropske ustavne sodnike, udeležence konference o položaju ustavnih sodišč v razširjeni Evropski uniji

Brdo pri Kranju, 09/30/2004  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je nocoj na Gradu Brdo sprejel udeležence mednarodne konference o položaju ustavnih sodišč po vključitvi v Evropsko unijo, ki od 30. septembra do 2. oktobra poteka na Bledu. Na konferenci poleg predsednikov in sodnikov ustavnih sodišč novih članic Evropske unije sodelujejo tudi predsedniki in sodniki ustavnih sodišč Avstrije, Nemčije in Italije. Poleg drugih uglednih domačih in tujih gostov se konference udeležujejo: predsednik Evropskega sodišča za človekove pravice, predsednik Sodišča Evropskih skupnosti, Evropski varuh človekovih pravic in predsednik Mednarodne konference evropskih ustavnih sodišč. Udeleženci konference nameravajo na konferenci predstaviti izkušnje ustavnih sodišč nekaterih držav članic Evropske unije s pravnim redom Evropske unije in izmenjati poglede na vlogo ustavnih sodišč po vključitvi. Slovenski predsednik dr. Drnovšek je na sprejemu spoštovane udeležence konference pozdravil z besedami. (nelektoriran zapis):


Klikni za povečavo"Veseli me, da se je na konferenci zbralo toliko predsednikov ustavnih sodišč, ustavnih sodnikov in drugih pomembnih pravnikov. Vaše srečanje je pomemben dogodek in vesel sem, da vas lahko pozdravim kot predsednik države gostiteljice srečanja. Tema vašega posveta – Vloga ustavnih sodišč v razširjeni Evropski uniji - je pomembna tema. Kot se vsi ukvarjamo z različnimi vidiki delovanja Evropske unije, se mi zdi pomembno, da se tudi ustavni sodniki srečate in poskušate uskladiti svoja delovanja, izmenjate misli in izkušnje v zvezi s to problematiko.

Klikni za povečavoDelovanje pravne države, predvsem pa varovanje temeljnih človekovih pravic, je ena izmed največjih civilizacijskih dosežkov današnjega sveta in tudi Evropske unije. Unija bo utrjevala pravno državo in univerzalne človekove pravice, da bodo le-te postale absolutna vrednota v Evropi. Ne le v Evropi, propagirali jih bomo tudi v vsem svetu. Vsi skupaj skušamo prispevati k temu cilju. Prepričan sem, da je vaš dosedanji in prihodnji prispevek pri nadaljnji izgradnji Evropske unije, zelo pomemben. Pri vašem delu in vaših prizadevanjih vam želim veliko uspeha in vsem nam skupaj tudi čimbolj uspešno Evropsko unijo, tudi pri branjenju človekovih pravic in zagotavljanju vladavine prava."
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani