arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
S finsko predsednico Halonen (Ljubljana, 11.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik dr. Drnovšek sprejel predstavnike Sindikata novinarjev Slovenije in predstavnike Združenja za tisk in medije pri GZS

Ljubljana, 10/05/2004  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel tako predstavnike stavkovnega odbora Sindikata novinarjev Slovenije kot tudi predstavnike Združenja za tisk in medije pri GZS.
Klikni za povečavoPredstavniki Sindikata novinarjev Slovenije so predsednika seznanili s svojimi pogajalskimi izhodišči za ureditev temeljnih pogojev za opravljanje novinarskega poklica za vse novinarje. Predstavniki Združenja za tisk in medije pri GZS pa so v ločenem pogovoru predstavili svoja stališča in izrazili pripravljenost za dialog. Obe strani sta v pogovoru izrazili pripravljenost na začetek pogajanj.

Klikni za povečavoPredsednik dr. Drnovšek je v pogovoru z obema stranema izrazil pričakovanje, da se bo začel dialog, v katerem bodo rešili odprta vprašanja. Predsednik je tudi poudaril pomen čimbolj urejenega statusnega položaja novinarja, ki vpliva na kvaliteto novinarskega dela in neodvisnost novinarjev, in se zavzel za iskanje tistih rešitev, ki bodo v skladu s trendi v državah Evropske unije. Predsednik republike je obe strani pozval, da sedeta za pogajalsko mizo in začneta dialog, saj sedanja situacija nikomur ne koristi.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani