arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Tiskovna konferenca (Ljubljana, 19.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Slovenija bo BIH nudila tako politično kot strokovno podporo na njeni evropski poti

Ljubljana, 03/16/2004  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel predsedujočega Svetu ministrov BIH Adnana Terzića, ki se mudi na obisku v Sloveniji. Gospod Terzić je uvodoma dejal, da imata državi zelo dobre odnose na političnem področju in izrazil pričakovanje, da bo Slovenija nudila podporo BIH na njeni evropski poti. V nadaljevanju je izpostavil vprašanje neuravnotežene blagovne menjave in dejal, da v BIH cenijo slovenska vlaganja, vendar bi si želeli manjšega trgovinskega primanjkljaja na strani BIH. V nadaljevanju je slovenski strani predstavil nekatere ukrepe za zmanjšanje nezaposlenosti in doseganje večje gospodarske rasti v državi. Kot je poudaril, je glavna prioriteta ustvariti ustrezno klimo za razvoj podjetništva in zasebne inciative.

Slovenski predsednik je pozdravil evro-atlantsko usmeritev BIH in dejal, da bo Slovenija nudila BIH vso politično in strokovno podporo na poti njenega vključevanja v mednarodne povezave. Strinjal se je, da je notranja konsolidacija in vzpostavitev trdnih gospodarskih temeljev po vojni dolgotrajen in težaven proces in dejal, da si je potrebno prizadevati za ustvarjanje pozitivne klime v državi. Klime, ki bo omogočila še več tujih investicij in vzpodbudila dinamičnejšo gospodarsko rast.

Ob koncu pogovora se je gospod Terzić zahvalil za sprejem in predsedniku dr. Drnovšku čestital ob skorajšnjem članstvu naše države v Evropski uniji.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani