arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Jahalni center Starošinci (Starošinci, 07.09.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik dr. Drnovšek sprejel poverilni pismi veleposlanic Izraela in Argentine

Ljubljana, 09/03/2003  |  sporočilo za javnost


Predsednik Republike Slovenije dr. Janez Drnovšek je danes sprejel poverilno pismo izredne in pooblaščene veleposlanice Države Izrael v Republiki Sloveniji Yael Rubinstein.

Na razgovoru po uradni slovesnosti je veleposlanica Rubinstein predsedniku Drnovšku izročila pismo bivšega predsednika izraelske vlade Šimona Peresa, ki te dni praznuje svojo osemdesetletnico. Poudarila je prijateljstvo, ki druži obe državi in izrazila upanje, da se bo medsebojno sodelovanje še poglobilo, tako na gospodarskem kot tudi na drugih področjih. Predsednika dr. Drnovška je ob tem povabila, da se udeleži koncerta izraelske filharmonije pod vodstvom priznanega dirigenta Zubina Mehte, ki bo potekal v okviru prihajajočega tedna izraelske kulture v Ljubljani.

Predsednik Drnovšek je v pogovoru izpostavil dobre odnose med državama, zaradi katerih v Sloveniji tembolj pozorno spremljamo dogajanje na Bližnjem vzhodu. Izrazil je upanje, da se bo sedanji položaj popravil ter našla politična rešitev iz izhod iz krize, kar bi moralo biti v interesu vseh vpletenih strani. Na željo sogovornice je tudi opisal proces slovenskega vstopanja v Evropsko Unijo, ki bo zaključen maja naslednje leto.

Ob koncu pogovora je predsednik Drnovšek izraelski veleposlanici zaželel čimveč uspehov pri poglabljanju slovensko-izraelskih odnosov.

Poverilno pismo je slovenskemu predsedniku danes izročila tudi veleposlanica Republike Argentine v Republiki Sloveniji, Elsa Diana Rosa Kelly.

Po izročitvi sta na pogovorih sogovornika potrdila dobre odnose, ki vladajo med državama. Slovenija posveča posebno pozornost Argentini, saj tam živi največ slovenskih izseljencev v Južni Ameriki. Argentinska veleposlanica je predsedniku čestitala za skorajšnjo vključitev v Evropsko unijo in izrazila prepričanje, da bo slovensko članstvo v EU ugodno vplivalo na razvoj medsebojnih političnih in gospodarskih odnosov. Predsedniku je še izrazila pričakovanje o podpori SLovenije v Evropski uniji pri reševanju velike gospodarske krize, ki vlada v Argentini. Obvestila ga je tudi o skorajšnji sklenitvi novega sporazuma Argentine s Skladom za razminiranje.

Predsednik dr. Drnovšek je ob koncu argentinski veleposlanici prenesel vabilo argentinskemu predsedniku Kirchnerju, da obišče Slovenijo.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani