arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Z mladimi na otvoritvi nove knjižnice v Domžalah (Domžale, 07.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predstavniki skavtov in tabornikov predsedniku republike prinesli Luč miru iz Betlehema

Ljubljana, 12/20/2005  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel predstavnike slovenskih skavtov in tabornikov, ki so predsedniku izročili Luč miru iz Betlehema. Luč miru v Slovenijo prihaja že petnajsto leto.

Predstavniki skavtov in tabornikov so predsedniku dr. Drnovšku uvodoma prebrali letošnjo poslanico, ki nosi naslov "Mladost in Ti". Poudarili so pomen prevzemanja odgovornosti mladih za prihajajoča desetletja. Opaziti je čedalje manj mladinske dejavnosti, mladi izgubljajo interes in postajajo pasivni, zato si skavti in taborniki prizadevajo, da bi v svoje dejavnosti pritegnili čim več mladih. Poudarili so tudi pomen solidarnosti kot izziva v tem času, sožitja med generacijami in družine kot temelja družbe.

Klikni za povečavoPredsednik dr. Drnovšek je pri tem povedal, da razvoj tehnologije odteguje človeka od dejavnega življenja in ga potiska v pasivno vlogo. Zato je izpostavil pomen dejavnosti skavtov in tabornikov in poudaril, da morajo vztrajati na tej poti, saj je njihov prispevek potreben in koristen. Poudaril je tudi to, da bomo morali v Sloveniji, pa tudi drugod, skupaj najti odgovore na to, kako se soočiti s civilizacijskimi boleznimi, odtujenostjo in kako vzpodbuditi občutek solidarnosti in povezanosti. Ob koncu pogovora jim je predsednik dr. Drnovšek zaželel lepe praznike in veliko uspeha v novem letu.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani