arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na eko - tržnici (Ljubljana, 10.09.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Sprejem poverilnega pisma kanadskega veleposlanika

Ljubljana, 09/28/2007  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike Slovenije dr. Janez Drnovšek je danes sprejel novo imenovanega veleposlanika Kanade Pierrea Guimonda.

Veleposlanik, ki ima stalni sedež v Budimpešti, je poudaril željo kanadske vlade za poglabljanjem odnosov s Slovenijo, ki jim v Ottawi pripisujejo velik pomen, posebej še v luči slovenskega predsedovanja EU. Sodelovanje Slovenije in Kanade se v pretežni meri odvija na multilateralnem nivoju, v okviru številnih mirovnih in humanitarnih pobud po vsem svetu. Veleposlanik je posebej izpostavil mirovne misije v JV Evropi, v katerih sodelujejo pripadniki oboroženih sil, policije in civilnih ustanov iz obeh držav in prispevajo h krepitvi miru in stabilnosti. Menil je, da bi bilo treba vložiti več truda tudi za okrepitev medsebojnega gospodarskega sodelovanja. Predsedniku dr. Drnovšku je veleposlanik prenesel prisrčne pozdrave dolgoletnega predsednika kanadske vlade in prijatelja Jeana Chrétiena.

Klikni za povečavoDr. Drnovšek je pohvalil aktivna prizadevanja Kanade za mir in pomoč tistim, ki so prizadeti zaradi vojn in naravnih katastrof. Pohvalil je pripravljenost veleposlanika, da se aktivno angažira pri razvoju gospodarskega in drugega sodelovanja med Slovenijo in Kanado in mu zaželel veliko uspeha pri delu.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani