arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
S predsednikom Vlade RS Janezom Janšo na pogovorih o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike (Ljubljana, 21.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Slovenski predsednik dobitnik visoke španske nagrade Ramon Trias Fargas

Ljubljana, 11/21/2003  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Janez Drnovšek se bo v ponedeljek mudil na krajšem obisku v Španiji, kjer bo na slovesnosti v Barceloni sprejel visoko špansko nagrado Ramon Trias Fargas. Slovenski predsednik je namreč letošnji dobitnik nagrade Ramon Trias Fargas, ki jo Sklad Svoboda in demokracija vsako leto podeljuje osebnosti, ki pomembno prispeva k uresničevanju liberalnih demokratičnih načel, spoštovanju človekovih pravic in strpnosti.

Predsednik Sklada Svoboda in demokracija s sedežem v Barceloni, je član Evropskega parlamenta in podpredsednik Liberalne internacionale Carles A. Gasoliba i Böhm. Nagrada se imenuje po nekdanjem predsedniku stranke Convergencie Democratice in dvakratnemu ministru za gospodarstvo katalonske vlade Jordiju Pujoli. Podeljuje se tako politikom kot književnikom in drugim razumnikom. Njeni dosedanji prejemniki so Hans-Dietrich Genscher (1997), nekdanji nemški zunanji minister; Simone Veil (1998), nekdanja predsednica Evropskega parlamenta; Sir David Steel, Lord of Aikwood (1999), nekdanji predsednik Liberalne demokracije in prvi predsednik Škotskega parlamenta; Antonio Garrigues Walker (2000), predsednik Sklada José Ortega y Gasset in podpredsednik Trilateralne komisije; Marc Forné (2001), predsednik Vlade Kneževine Andore; in Colin W. Eglin (2002), ustanovitelj liberalne protiapartheidske Napredne stranke Južne Afrike.

Slovesna podelitev nagrade bo v ponedeljek, 24. novembra ob 20. uri v Barceloni, pred tem pa bo predsednik v Madridu gost španskega kraljevega para, ki predsednika dr. Drnovška vabi na kosilo.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani