arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Ljubljana, park Mostec, junij 2006 - srečanje dr. Janeza Drnovška z otroki ob zaključni prireditvi Unicefove akcije Helpmanija (FA BOBO)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik dr. Drnovšek zaključuje udeležbo na Svetovnem gospodarskem forumu

Davos - Švica, 01/27/2003  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Janez Drnovšek danes v švicarskem Davosu zaključuje udeležbo na letošnjem zasedanju Svetovnega gospodarskega foruma, ki poteka pod naslovom "Graditev zaupanja". Letošnje zasedanje je bilo v znamenju aktualnih tem vprašanja iraške krize in transatlantskih odnosov, katerim se je v svojih nastopih in srečanjih posvečal tudi dr. Drnovšek.

Pred odhodom iz Davosa se je v okviru Svetovnega gospodarskega foruma srečal tudi s predstavniki velikih svetovnih korporacij. Z direktorjem francoskega Renaulta, Louisom Schweitzerjem, sta se pogovarjala o perspektivah razvoja Renaulta, pri čemer ga je Renaultov direktor seznanil s prihodnjimi načrti njegovega podjetja v Sloveniji. Z Jorgen Mads Clausenom, direktorjem danskega Danfossa, ki je med največjimi tujimi investitorji v Sloveniji, pa sta se med drugim pogovarjala tudi o pobudi za ustanovitev mreže mladih podjetnikov. Clausen, ki pobudi predseduje, je izrazil interes, da bi mreža mladih podjetnikov zaživela tudi v Sloveniji.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani