arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na eko - tržnici (Ljubljana, 10.09.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Obisk Slovenskih Konjic

Ljubljana, 06/16/2006  |  sporočilo za javnost, govor


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes obiskal občino Slovenske Konjice, kjer se je srečal z njenim županom Janezom Jazbecem, občani in otroki. Jazbec je dr. Drnovšku predstavil položaj, v katerem so se znašli glede koriščenja avtoceste za področje celotne Štajerske, to je v razdalji od Šentilja do Vranskega in ga prosil za pomoč. Predsednik republike je svoj obisk v Slovenskih Konjicah, kjer letos praznujejo 860. letnico mesta, zaključil z obiskom dvorca Trebnik in zeliščno botaničnega vrta.

Klikni za povečavoOb prihodu v mesto cvetja, vina in prijaznih ljudi, je dr. Drnovšek zbrane nagovoril (nelektorirano):

"Spoštovani gospod župan, spoštovani svetnice in svetniki občine Slovenske Konjice, spoštovani drugi zbrani, vesel sem, da sem danes tukaj v Slovenskih Konjicah, v zelo prijaznem mestu in vesel sem, da lahko skupaj začnemo praznovanje slovesnosti ob praznikih, ki so zdaj pred vami, občinski praznik, praznovali bomo tudi petnajstletnico osamosvojitve, 860 let omembe Slovenskih Konjic pa je seveda tudi zelo pomemben mejnik, pove veliko, pove, da je tukaj tradicija, da je tukaj veliko zgodovine, da se je že marsikaj zgodilo in prepričan sem, da se marsikaj še bo v prihodnosti, da ima kraj lepo prihodnost.

Prepričan sem, da mora biti prihodnost dobra, če jo delajo dobri ljudje, prijazni ljudje in prepričan sem in vidim, da je pri vas tako. Od vas sem dobil sončnico kot rožo upanja in tudi steklenico posebnega vina, razmišljal sem, da bo morda najboljša priložnost, da odprem to steklenico vina devetsto letnica Slovenskih Konjic. Vesel sem tudi kruha. Kruh je nekaj simbolnega in tudi na tak način ste mi ga predali, v njem je bistvo našega življenja. Kmetice še prav posebej spoštujem. Zelo veliko ste vnesle v zgodovino naše dežele. V vseh obdobjih pred nami je bilo na vas težko breme in tudi danes moramo znati ceniti vaš prispevek in pa vašo trdnost, trdnost prepričanja v to, da je potrebno živeti na pravi način, da moramo biti dobri ljudje.

Želim vam vsem skupaj čim bolj prijetna praznovanja v teh dneh in da bi skupaj še marsikaj naredili, tako v Slovenskih Konjicah kot tudi širše v Sloveniji in v svetu. Hvala lepa."

Po županovi predstavitvi neenakopravnega položaja glede koriščenja avtoceste za področje celotne Štajerske, je predsednik republike povedal (nelektorirano):

"Hvala, gospod župan, gospodje svetniki, gledam, če je tudi kakšna svetnica, ena. Še enkrat vas lepo pozdravljam in se zahvaljujem za prijazen sprejem v vaši občini.

Verjamem, da imate veliko različnih problemov, s katerimi se soočate, vsakodnevno razrešujete, iščete rešitve in greste naprej v skladu z možnostmi. V zvezi s tem problemom, ki ste ga izpostavili in peticijo, ki ste mi jo izročili, bi lahko že kar sedaj povedal svoje mnenje, svoje stališče. Razumem vaš protest, ker je pač ta obremenitev nepravična. Če bi jo imeli vsi, potem bi bila pač to ena zgodba, če jo imate samo vi, je potem nekaj povsem drugega in povsem razumem, da je zato to problem, ki ga je težko razumeti in potem tudi težko razložiti vašim občanom. In tudi sam ga ne razumem, zakaj bi morali, če so drugi oproščeni, zakaj bi morali torej pri vas imeti to obveznost plačevanja. Zastavil bom svojo besedo, da bi skupaj našli rešitev in da bi torej prišli do ustrezne odločitve. Najbolje bi bilo torej, še pred, kot ste dejali, 4. julijem, da ne bi bil potreben takšen shod in takšne akcije. Vsekakor bom sam storil, kar je možno, seveda lahko zastavim svojo besedo, odločiti morajo pač tam, kjer je to locirano; na Darsu, Ministrstvu za promet in tja bom tudi usmeril svojo besedo in skušal prispevati k tej rešitvi.

Kar se tiče drugih, seveda vseh drugih vaši aktivnosti, kot sem že dejal zunaj, vam želim veliko uspeha. Skupaj smo v tem čolnu. Pomagati si moramo, drug drugemu in potem sem prepričan, da bomo šli naprej in da bomo uspešni in tako bo Slovenija tudi bolj prijazna dežela, mislim, da je že, ampak bo še bolj. Tudi z vašo pomočjo, z vašim prispevkom, ker moj vtis je, da so Slovenske Konjice dobro na tej poti. Še enkrat hvala lepa za prijazen sprejem in z veseljem se bom še oglasil pri vas. Hvala."
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani