arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Z madžarskim predsednikom dr. Solyomom (Zagreb, 14.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik dr. Drnovšek sprejel češkega veleposlanika

Ljubljana, 03/27/2003  |  sporočilo za javnost


Predsednik Republike Slovenije dr. Janez Drnovšek je danes sprejel na pogovor veleposlanika Češke republike g. Tomáša Szunyoga. Med srečanjem je veleposlanik Szunyog predsedniku dr. Drnovšku predal poslovilno pismo bivšega češkega predsednika, v katerem se je Václav Havel zahvalil za njuno medsebojno sodelovanje v preteklih letih, predvsem v prizadevanjih za vključitev obeh držav v evroatlantske integracije. Veleposlanik Szunyog je predsedniku dr. Drnovšku tudi posredoval čestitke novega češkega predsednika Václava Klausa ob prepričljivem izidu slovenskih referendumov za vstop v Evropsko unijo in NATO.

Predsednik dr. Drnovšek se je sogovorniku zahvalil za posredovano pismo in poudaril, da ga z nekdanjim predsednikom Havlom veže večletno prijateljstvo. Zato računa, da bosta tudi v prihodnje ohranila medsebojne stike. Prav tako že zelo dolgo pozna novega predsednika Klausa, s katerim sta bila več let predsednika vlad, je še dodal predsednik z upanjem, da se bosta ponovno čimprej srečala.

V pogovoru sta se sogovornika tudi dotaknila prihajajočega referenduma o vstopu v EU na Češkem, kot tudi nekaterih aktualnih mednarodnih vprašanj, vključno z vojno v Iraku.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani