arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Z madžarskim predsednikom dr. Solyomom (Zagreb, 14.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Moja dežela, lepa in gostoljubna

Ljubljana, 06/05/2003  |  govor


Klikni za povečavo Nagovor predsednika republike dr. Janeza Drnovška na sprejemu predstavnikov turističnih krajev, ki so v letu 2002 dosegli najboljše rezultate v tekmovanju slovenskih krajev na področju turizma in varstva okolja "Moja dežela - lepa in gostoljubna".

Spoštovani gospe in gospodje, vzpostavljena je lepa tradicija.
Projekt "Moja dežela, lepa in gostoljubna" lahko že imenujemo kot tradicionalen projekt, uspešen projekt, zato mi je v veselje, da lahko nadaljujem tradicijo, ki jo je vzpostavil moj predhodnik in da kot predsednik republike sprejmem predstavnike tistih krajev, organizacij, ki so bili v preteklem letu najbolj uspešni pri izvajanju tega projekta. Danes je tudi Dan okolja in morda zato še najbolj primeren dan za sprejem, za razgovor, za potrditev aktivnosti, ki je zelo pomembna za naše okolje.

Slovenija je lepa dežela, to vsi vemo, in želimo si, da bi bila še lepša, čimbolj urejena, prijazna v vseh detajlih. Da bi tudi ljudje bili čimbolj prijazni. In projekt, ki ga izvajate, je usmerjen k takšnemu cilju, vanj se vključuje okrog 80% slovenskih krajev, vključenih je veliko podjetij, drugih organizacij, od šol, bencinskih servisov, letovišč, široka paleta udeležencev se vsako leto vključuje v to akcijo. Tisto, kar je pomembno je, da to ni enkratna kampanjska akcija, kjer bi rekli: "Letos bomo pa polepšali naše okolje, polepšali Slovenijo." Pomembno je, da se nadaljuje korak po koraku, iz leta v leto, da vsakič nekaj dodajamo, da so kraji vedno lepši, da so naša letovišča vedno bolj uspešna, da je celoten obraz, ki ga Slovenija ponuja, ne samo tujcem, turistom, ampak tudi nam, iz leta v leto lepši. Zato je prav, da se ta tradicija in ta akcija nadaljuje tudi naprej, da jo organizatorji, iniciatorji še naprej tako uspešno vodite in promovirate, in da bo Slovenija na tem področju, torej prijaznosti okolja in ljudi, še bolj odstopala, bo še bolj razvidna v svetu.

Danes niso več pomembni veliki projekti, veliki politični ali drugačni projekti, pomembne so majhne stvari, tiste, ki nas obkrožajo vsak dan, s katerimi živimo, ki nam vsak dan izboljšujejo življenje in nam zvišujejo kvaliteto življenja. Mislim, da gre tu za takšno stvar.

Ob tej priložnosti čestitam vsem tistim, ki ste bili uspešni v lanskoletni akciji in seveda tudi iniciatorjem, organizatorjem te akcije, Turistični zvezi Slovenije, da bi tudi vnaprej delovali v tej smeri in še naprej izboljševali, lepšali podobo Slovenije.
Hvala lepa.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani