arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na obisku v domu starejših občanov Maribor Tabor (10. januar 2006)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik republike sprejel župana Dolenjskih Toplic in predsednika Društva Kočevarjev staroselcev iz Dolenjskih Toplic

Ljubljana, 03/02/2006  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je po obisku v občini Dolenjske Toplice in po razgovoru z Društvom Kočevarjev staroselcev iz Dolenjskih Toplic 22. februarja 2006 danes sprejel na skupni pogovor župana Občine Dolenjske Toplice gospoda Franca Vovka in predsednika Društva Kočevarjev staroselcev (Gottscheer Altsiedler Verein, Krapflern) iz Dolenjskih Toplic gospoda Augusta Grila.

V odkritem pogovoru sta sogovornika predsedniku predstavila odprta vprašanja, ki so oteževala sodelovanje ali pa kalila dobre odnose v medsebojnem sodelovanju.

Predsednik je sogovornikoma priporočil, da je danes čas, ko moramo biti usmerjeni predvsem v prihodnost. Zato je potrebno preseči pretekla nesoglasja in nezaupanja ter se s skupnimi silami in močmi usmeriti naprej, v prihodnje sodelovanje in v skupno reševanje odprtih vprašanj. Predvsem pa je treba preseči subjektivne ovire, ki so v preteklosti kalili ali še vedno otežujejo odnose med posamezniki ter vnašajo dvom v strpen odnos večinskega prebivalstva do potomcev nemško govoreče etnične skupine. S skupnim dogovorom naj bi v prihodnje presegli nastale težave in dvome v sodelovanje ter utrdili dobro in za vse sprejemljivo sobivanje.

Sogovornika sta sprejela pobudo predsednika, da se v kratkem znova srečajo.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani