arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na obisku v domu starejših občanov Maribor Tabor (10. januar 2006)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Minister za zunanje zadeve BiH pri predsedniku republike

Ljubljana, 04/07/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavo Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel ministra za zunanje zadeve Bosne in Hercegovine, dr. Mladena Ivanića.

Slovenski predsednik dr. Drnovšek je odnose med državama ocenil kot tradicionalno dobre in se zavzel za nadaljnjo krepitev sodelovanja, še posebej na gospodarskem področju. Izrazil je željo po nadaljnji utrditvi položaja in pospešitvi gospodarskega razvoja Bosne in Hercegovine. Pri tem je poudaril pripravljenost Slovenije, da Bosni in Hercegovini po svojih močeh pomaga v njenih prizadevanjih za približevanje evroatlantskim strukturam.

Minister dr. Ivanić je izpostavil pomen sodelovanja s Slovenijo tako na političnem kot gospodarskem področju. Dejal je, da v Bosni in Hercegovini cenijo podporo Slovenije pri nudenju strokovne in tehnične pomoči in pri tem še posebej izpostavil delo na področju razminiranja. Predstavil je tudi sodelovanje vseh treh strani v političnih institucijah BiH in ga ocenil kot najboljšega doslej. Minister Ivanić je izrazil željo, da bi Slovenija postala neke vrste zagovornica v inštitucijah EU in v zvezi NATO ter poudaril, da je zaradi skupne preteklosti slovenska podpora BiH še toliko pomembnejša.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani