arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Častna četa (Ljubljana, oktober 2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik dr. Drnovšek sprejel vrhovnega poveljnika zavezniških sil za preoblikovanje admirala Giambastianija

Brdo pri Kranju, 10/15/2004  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel vrhovnega poveljnika zavezniških sil za preoblikovanje admirala Edmunda P. Giambastianija.

Admiral Giambastiani je uvodoma pohvalil napredek pri oblikovanju oboroženih sil slovenske vojske, posebej enote za radiološko, kemijsko in biološko bojevanje ter usposabljanje v visokogorju. Predsednik dr. Drnovšek je pri tem poudaril, da je pri razvoju slovenske vojske v zadnjih letih opazen velik napredek in da so njeni cilji dobro zastavljeni. Admiral Giambastiani je ocenil, da je strateški obrambni pregled korektno opravljen in izpostavil, da je bila potrditev tega dokumenta v državnem zboru in seznanitev javnosti z dokumentom dobra poteza. Ocenil je tudi, da so načrti slovenske vojske, povezani z operativnimi zmogljivostmi, dobro pripravljeni.

Klikni za povečavoV pogovoru je posebej izpostavil tudi potrebo po prihodu slovenskih častnikov v zavezniško poveljstvo za transformacijo v Norfolku, Center za združeno bojevanje Stavanger na Norveškem in Združeni center za usposabljanje enot v Vydgoszczu na Poljskem. Predsednik dr. Drnovšek se je strinjal s sogovornikom, da je pomembno, da ima Slovenija svoje častnike v vseh pomembnih poveljstvih, na kratko pa je tudi seznanil admirala s potekom profesionalizacije slovenske vojske in ocenil, da naloge potekajo brez posebnih problemov. Admiral je predsednika seznanil tudi s potekom sestanka obrambnih ministrov držav Nata v Romuniji.

Ob koncu obiska je predsednik dr. Drnovšek izrazil pripravljenost Slovenije za nadaljnje sodelovanje.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani