arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Z veslaško reprezentanco Slovenije (Ljubljana, 06.09.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Slovenski predsednik z irskim premierom o pomenu sodelovanja manjših držav znotraj Evropske unije

Ljubljana, 07/24/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavo Predsednik republike dr. Janez Drnovšek se je danes na Gradu Brdo srečal z irskim premierom Bertijem Ahernom, ki se je v Sloveniji mudil na krajšem obisku. Obisk je sodil v okvir priprav na irsko predsedovanje Evropski uniji v prvi polovici leta 2004. Slovenski predsednik in irski premier sta dosedanje sodelovanje med državama ocenila kot zelo dobro, kar se kaže tudi v dinamiki obiskov. Premier Ahern je v Sloveniji že drugič, dr. Drnovšek pa je kot predsednik vlade Irsko obiskal v lanskem letu. Strinjala sta se, da se bodo možnosti za sodelovanje na razlicnih podrocjih z vstopom Slovenije v Evropsko unijo zelo povečale. Irski premier je izpostavil pomen sodelovanja manjših držav znotraj Evropske unije in izmenjave informacij med njimi. Slovenski predsednik se je strinjal, da bo možnosti še vec in dejal, da je irska izkušnja pri doseganju hitre stopnje gospodarske rasti za Slovenijo dragocena.

Klikni za povečavo V nadaljevanju sta pozornost namenila oceni razmer v JV Evropi, pri čemer je irski premier poudaril zavezanost njegove države k nadaljevanju politike Evropske unije iz grškega in italijanskega predsedovanja, ki je ureditev razmer v omenjeni regiji postavila kot eno izmed prednostnih nalog.

Predsednik dr. Drnovšek je poudaril, da bo konsolidacija JV Evrope slovenski interes tudi po vstopu Slovenije v Evropsko unijo. Sogovornika sta se strinjala, da se s spomladansko širitvijo Evropske unije, procesi povezovanja držav na evropskem kontinentu znotraj EU, ne bodo zaključili.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani