arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Med knjigami - na otvoritvi nove knjižnice v Domžalah (Domžale, 07.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Pismo predsednika Evropske komisije predsedniku republike v zvezi z rešitvijo statusa Kosova

Ljubljana, 01/11/2006  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je prejel pismo predsednika Evropske komisije Joseja Manuela Barrosa v zvezi s predsednikovim predlogom za rešitev statusa Kosova. Predsednik Barroso je v svojem pismu zapisal:

"Zahvaljujem se vam za vaše pismo z dne 20. oktobra, v katerem predstavljate svoj predlog v zvezi s prihodnjo politično rešitvijo Kosova. Vedno sem hvaležen za pozitivne prispevke posameznih držav članic Evropske unije, zlasti države, kot je Slovenija, ki je nedavna preteklost v bivši Jugoslaviji omogoča tovrsten pogled v to kompleksno vprašanje.

Evropska komisija glede vsake rešitve vprašanja prihodnjega statusa Kosova kot odločilen prvi korak pozdravlja imenovanje Martija Ahtisaarija kot posebnega odposlanca generalnega sekretarja Združenih narodov za pogajanja o prihodnjem statusu Kosova. Zato ga bomo dejavno podpirali pri reševanju vprašanja prihodnjega statusa Kosova v skladu s sklepi Sveta Evropske unije z dne 7. novembra 2005, ki določajo načela za usmerjanje procesa reševanja.

Iskreno upam, da lahko Komisija računa tudi na vašo podporo procesu pod vodstvom predsednika Ahtisaarija, saj si prizadeva za rešitev statusa Kosova, ki bo ugodna za vse njegove prebivalce, kakor tudi za prebivalce Zahodnega Balkana in celotne Evrope."
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani