arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Portret s tiskovne konference (Ljubljana, 27.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik republike dr. Janez Drnovšek sprejel poverilni pismi veleposlanikov Tanzanije in Tajske

Ljubljana, 12/09/2003  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel poverilni pismi veleposlanika Združene republike Tanzanije, dr. Costa Ricky Mhala, in veleposlanika Kraljevine Tajske, dr. Somkiatija Ariyapruchyajo. Prvi Slovenijo diplomatsko pokriva iz Rima, drugi z Dunaja.

Klikni za povečavo Tanzanijski veleposlanik je poudaril velik pomen, ki ga ima za njegovo državo sodelovanje z državami Evropske unije in izrazil zadovoljstvo, da bo postala Slovenija polnopravna članica EU. Predsednik dr. Drnovšek je dejal, da bo vključitev Slovenije v EU odprla nove možnosti za razvoj odnosov med državama. Sogovornika sta se pogovarjala o potencialih za razvoj gospodarskega sodelovanja, pri čemer je izrazil tanzanijski veleposlanik interes za neposredne tuje investicij slovenskih podjetij in za sodelovanje na področju turizma, kjer ima Tanzanija zaradi svojih naravnih bogastev velik potencial.

Klikni za povečavo V pogovoru s tajskim veleposlanikom je predsednik dr. Drnovšek izrazil interes za poglabljanje sodelovanja med državama, pri čemer je dejal, da obstaja za to dobra pravna podlaga, ki jo tvorijo sporazumi s področja ekonomskega sodelovanja. Tajski veleposlanik je izpostavil turizem kot področje, kjer obstaja veliko neizkoriščenih potencialov za razvoj sodelovanja. Predstavil je tudi pobudo za preučitev možnosti za sodelovanje na področju transporta in organizacijo poslovnega foruma tajskega gospodarstva v Sloveniji. Veleposlanik Ariyapruchya je predsedniku republike dr. Drnovšku obnovil vabilo za obisk na Tajskem.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani