arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na proslavi 30-letnice Mariborske univerze (Maribor, 20.09.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel brazilskega ministra za kulturo in imenitnega glasbenika Gilberta Gila, ki bo imel nocoj koncert v ljubljanskih Križankah.

Ljubljana, 07/08/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavo Gilberto Gil se je predsedniku zahvalil za sprejem in mu na kratko predstavil reformne projekte brazilske vlade, ki si jih je v zadnjih šestih mesecih zadal novi predsednik Luiz Inacio Lula da Silva. Povedal je, da se je predsednik zelo zavzel za izboljšanje ekonomskega in socialnega položaja v državi ter poudaril veliko regionalno vlogo , ki jo Brazilija igra v Latinski Ameriki. Dejal je tudi, da se Brazilija intenzivno povezuje tudi z ostalimi portugalsko govorečimi državami, s katerimi ima številni kulturne in zgodovinske vezi. Ob tem je dodal, da se bo že jutri srečal z brazilskim predsednikom Lulo na Portugalskem.

Klikni za povečavo Predsednik dr. Drnovšek mu je predal pozdrave za brazilskega predsednika z vabilom, da obišče Slovenijo. Uvajanje sprememb v tako pomembni in raznoliki državi je resnično velik izziv, se je strinjal predsednik in dejal, da želi predsedniku in vsej njegovi ekipi uspešno izvajanje reform.

Brazlija med drugim slovi po talentiranih glasbenikih in nogometaših, je v sproščenem pogovoru dodal dr. Drnovšek. Gilberta Gila je vprašal, kako usklajuje zahtevni funkciji ministra in glasbenika svetovnega slovesa in g. Gil mu je odvrnil, da opravlja funkcijo ministra nadvse zavzeto. Glasbenik pa je ob koncih tedna in ob tokratnem dopustu, ko je na dogovorjeni turneji po Evropi. V Sloveniji sem že četrtič in vedno rad pridem nastopat v Slovenijo, je še povedal in dejal, da bo zelo vesel, če bo predsednika nekoč lahko pozdravil tudi v Braziliji.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani