arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
60-letnica Organizacije za prehrano in kmetijstvo - FAO (Rim, 15.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik Drnovšek s podpredsednikom vlade Ruske federacije

Brdo pri Kranju, 07/27/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavo Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes na Gradu Brdo sprejel podpredsednika vlade Ruske federacije Alekseja Kudrina, ki se je te dni mudil v Sloveniji. Gospod Kudrin se je v okviru svojega obiska, včeraj udeležil konference z naslovom Ustvarjanje skupnosti zaupanja in razumevanja: multilateralne institucije in mednarodna varnost, ki jo je na Brdu pripravil EastWest inštitut iz New Yorka in je potekala pod častnim pokroviteljstvom slovenskega predsednika. Danes pa je nagovoril zbrane na tradicionalni slovesnosti pri Ruski kapelici pod Vršičem, kjer je v imenu predsednika republike venec položil generalni sekretar urada predsednika republike, dr. Matjaž Nahtigal.

Predsednik Drnovšek in ruski gost sta uvodoma poudarila simbolen pomen tradicionalne slovesnosti na Vršiču, ki z vsakim letom privablja vse več ljudi. Predsednik republike je v pogovoru Kudrinu, sicer nekdanjemu namestniku župana St. Petersburga, izrazil priznanje za izvrstno počastitev 300. obletnice tega mesta, predsednik se je slovesnosti udeležil konec maja, in dejal, da je slovesnost uspela pokazati na vso veličino ruske kulture in umetnosti. V pogovoru je podpredsednik Kudrin predstavil današnji ekonomski položaj v Ruski federaciji in poudaril, da se je za Rusijo začelo pomembno obdobje vstopanja v mednarodno okolje, pri čemer še posebej cenijo konkretno slovensko podporo pri vstopanju v Svetovno trgovinsko organizacijo. Kudrin je poudaril, da Rusija prav letos prvič beleži pozitiven saldo med odlivom kapitala iz države ter investicijami in namerava tudi v prihodnje udejanjati takšno davčno politiko, ki bo spodbujala gospodarsko rast.

V zvezi z dvostranskimi ekonomskimi odnosi je podpredsednik Kudrin, ki opravlja tudi dolžnosti finančnega ministra, izrazil prepričanje, da bosta državi v nekaj letih uspeli dvigniti obseg blagovne menjave na milijardo dolarjev.

Ob koncu pogovora je predsednik Drnovšek izrazil zadovoljstvo, da Rusija, dežela z velikimi človeškimi in naravnimi potenciali, dosega tako dobre ekonomske rezultate in zaželel ruskemu podpredsedniku uspešno izvajanje zastavljenih načrtov tudi v prihodnje.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani