arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na sejemski prireditvi 'Narava in zdravje' (Ljubljana, 15.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik položil temeljni kamen za novo Osnovno šolo Podzemelj

Podzemelj pri Metliki, 05/20/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavo Predsednik republike dr. Janez Drnovšek se je danes v občini Metlika udeležil slovesnosti ob polaganju temeljnega kamna za novo OŠ Podzemelj. Prejšnjo šolo je lani julija zajel požar, ki je uničil šolsko poslopje in telovadnico. V prostorih nove OŠ, ki bo predvidoma končana konec leta, bo prostora za devet oddelkov.

Klikni za povečavo Predsednik dr. Drnovšek se je v Metliki najprej srečal z županom občine Slavkom Dragovanom, ki mu je predstavil problematiko občine, zlasti v gospodarstvu, saj je kar 60 % prebivalstva zaposlenega v tekstilni industriji. Z odhodom mladih izobraženih kadrov iz občine, ki v lokalnem gospodarstvu in družbenih dejavnostih ne vidijo perspektive, se obrobne občine soočajo z vse večjimi problemi, pri tem Metlika žal ni izjema, je dejal župan. V nadaljevanju se je predsednik republike udeležil svečanosti ob polaganju temeljnega kamna Osnovne šole Podzemelj.

Klikni za povečavo "Drage šolarke, šolarji, Belokranjci, pomemben dan je danes za vas in tudi za nas, ki smo danes prišli iz Ljubljene, da lahko prisostvujemo postavitvi temeljnega kamna za novo šolo - Mavrično šolo, kot so jo poimenovali. Ime je lepo in prepričan sem, da se boste v njej tudi dobro počutili. Prejšnja šola je pogorela in v življenju je tako, da vsaka slaba stvar prinese tudi kaj dobrega. Dobili boste novo šolo, še lepšo, z lepo telovadnico, ki bo v teh lepih krajih prišla do izraza. Ob tej priložnosti se je pokazala tudi solidarnost med ljudmi. Številni ljudje po vsej Sloveniji so pristopili s svojimi prispevki, s svojo solidarnostjo, potrudila se je občina in prispevala je država. S skupnimi napori smo zagotovili potrebna sredstva za novo šolo, tako da danes že lahko postavljamo temeljni kamen," je med drugim dejal predsednik dr. Drnovšek na slovesnosti polaganja temeljnega kamna v Podzemlju.

Klikni za povečavo "Živite v lepih krajih, znanih po dobrih in prijaznih ljudeh. Včasih sicer izgleda, da ste se znašli na obrobju Slovenije, vendar to ni res. Živite namreč ob meji, ki je odprta meja in je vzpostavila sodelovanje med ljudmi na obeh straneh. To ni meja, ki bi ločevala, ampak je meja, ki povezuje. Tudi z našim odpiranjem in vstopanjem v Evropo se bodo naše meje še bolj odpirale in možnosti za sodelovanje bo še več. Zlasti družb, ki temelje na znanju. Učenkam in učencem bi rad zaželel uspešen konec leta in prijetno bivanje v novi šoli," je še dejal predsednik republike
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani