arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Predsednik dr. Janez Drnovšek je v starodavnem mestu Tiwanaku prisostvoval inavguraciji novega Bolivijskega predsednika Eva Moralesa Aime (Tiwanaku, bolivija, 21.01.2006
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Deveti pogovor o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike

Ljubljana, 11/16/2005  |  sporočilo za javnost


V petek, 18. novembra 2005, bo ob 10. uri v Veliki sejni sobi Vlade Republike Slovenije na Gregorčičevi 27 v Ljubljani potekal deveti Pogovor o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike, ki bo namenjen razpravi o izzivih glede klimatskih sprememb.

Medtem ko znanstveniki vse bolj soglasno opozarjajo, da je globalno segrevanje resnično in nevarno dejstvo, ki vse bolj ogroža planet, se večina vlad po svetu in mednarodnih institucij le počasi začenja zavedati posledic klimatskih sprememb. Znanstvena spoznanja glede klimatskih sprememb zgolj počasi prodirajo v širšo javnost.

Vabljeni razpravljavci bodo skušali podati odgovore na naslednja vprašanja: Kakšne posledice klimatskih sprememb lahko pričakuje človeštvo v prihodnjih letih in desetletjih? Na katera področja človekovega in družbenega delovanja bodo klimatske spremembe najbolj vplivale? Kako se naj organizirajo družbe in države na področju zdravstva, kmetijstva, energetike, varnosti in drugih pomembnih področjih, na katere bodo vplivale klimatske spremembe? Kakšne ukrepe lahko države, vlade, gospodarstva in posamezniki še izvajajo, da bi lahko vsaj delno oziroma pomembneje omilile napovedi in pričakovanja v zvezi s klimatskimi spremembami v svetu? Kako delovati čimbolj uspešno na lokalni, regionalni in mednarodni ravni v svetu, ki postaja vse bolj soodvisen? Zakaj znanstvena spoznanja in napovedi tako počasi prodirajo v širšo javnost in širšo družbeno zavest?

Kakšni izzivi čakajo Slovenijo v prihodnjih letih in desetletjih v zvezi s klimatskimi spremembami? Kako se čimbolj učinkovito organizirati in delovati na ravni države, lokalnih skupnosti in gospodarstva?

Pogovore o prihodnosti Slovenije bo moč v neposrednem video prenosu spremljati tudi preko spletnih strani: www.prihodnost-slovenije.si in www.siol.net

Vsa dodatna gradiva (predstavitev teme, uvodni referati) bodo na voljo na spletnih straneh: www.prihodnost-slovenije.si
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani