arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Z veslaško reprezentanco Slovenije (Ljubljana, 06.09.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik dr. Drnovšek sprejel poverilna pisma korejskega veleposlanika

Ljubljana, 10/06/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavo Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel poverilna pisma izrednega in pooblaščenega veleposlanika Republike Koreje v Republiki Sloveniji Cho Chang-Bea.

Na razgovoru po uradni slovesnosti je korejski veleposlanik predsedniku dr. Drnovšku predal osebne pozdrave novega korejskega predsednika Roh Moo-hyuna. Ob tem je poudaril ugled, ki ga uživa Slovenija v Koreji zaradi vsega, kar je kot nova država dosegla v zadnjem desetletju. Zavzel se je za poglobitev medsebojnega sodelovanja, še posebej na gospodarskem področju, kjer je trgovinska menjava med državama sicer že presegla 100 mio USD, vendar je še veliko možnosti, ki bi jih veljalo izkoristiti ob vstopu Slovenije v EU. Koreja tudi računa na poglobitev političnega dialoga, še posebej v luči prihajajočega predsedovanja Slovenije OVSE leta 2005. Korejski veleposlanik je tudi izrazil zahvalo za konstruktivna stališča Slovenije kot članice OZN in države pristopnice k EU do reševanja položaja na korejskem polotoku.

Predsednik dr. Drnovšek je v pogovoru izrazil zadovoljstvo nad dejstvom, da je Republika Koreja eden najpomembnejših slovenskih gospodarskih partnerjev v Aziji. Poudaril je tudi, da Koreja v Sloveniji uživa velik ugled zaradi njenega razvoja in gospodarskih dosežkov. Prav zato tembolj pozorno spremljamo položaj v regiji, kjer si želimo rešitve, ki bi zagotovila mednarodni mir in varnost. Strinjal se je s predlogom, da državi okrepita bilateralno sodelovanje, tudi na političnem področju. Zato je korejskemu veleposlaniku predal ustno povabilo, da korejski predsednik ob njegovi naslednji poti po Evropi obišče Slovenijo.

Predsednik dr. Drnovšek je ob koncu pogovora novemu korejskemu veleposlaniku zaželel čimveč uspehov pri poglabljanju slovensko-korejskih odnosov.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani