arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na ogledu Kapucinskega samopstana v Škofji Loki (Škofja Loka, 17.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik dr. Drnovšek sprejel poverilno pismo francoske veleposlanice

Ljubljana, 10/09/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavo Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel poverilno pismo izredne in pooblaščene veleposlanice Francoske republike v Republiki Sloveniji gospe Dominique Gazuy.

Na razgovoru po uradni slovesnosti je francoska veleposlanica predsedniku dr. Drnovšku izrazila željo po nadaljevanju odličnih odnosov med Slovenijo in Francijo. Ob tem je napovedala vrsto povratnih francoskih obiskov v Sloveniji na visoki ravni v naslednjih mesecih, vključno z obiskom francoskega ministra za zunanje zadeve de Villepina. Poudarila je svoje prepričanje, da obstajajo vsi pogoji za utrditev medsebojnih odnosov na političnem, gospodarskem in kulturnem področju, kar je še posebej pomembno ob bližajočem se vstopu Slovenije v EU.

Predsednik dr. Drnovšek je v pogovoru pozdravil napovedane obiske iz Francije, ki si jih v Sloveniji že nekaj časa želimo. Ob tem je tudi obnovil povabilo francoskemu predsedniku Jacquesu Chiracu za uradni obisk v Sloveniji. Strinjal se je s potrebo po poglobitvi medsebojnih odnosov, ob tem pa poudaril pomen, ki ga v Sloveniji pripisujemo francoskemu jeziku in kulturi.

Predsednik dr. Drnovšek je ob koncu pogovora novi francoski veleposlanici zaželel prijetno bivanje v Sloveniji in čimveč uspehov pri utrjevanju slovensko-francoskih odnosov.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani