arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Predsednik dr. Janez Drnovšek je v starodavnem mestu Tiwanaku prisostvoval inavguraciji novega Bolivijskega predsednika Eva Moralesa Aime (Tiwanaku, bolivija, 21.01.2006
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Uradni obisk Njegove Kraljeve Visokosti Princa Oranskega Willema Alexandra in Princese Maxime Kraljevine Nizozemske v Republiki Sloveniji

Brdo pri Kranju, 10/02/2007  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoNa povabilo predsednika Republike Slovenije dr. Janeza Drnovška bosta od 2. do 4. oktobra 2007 na uradnem obisku v Sloveniji Njegova Kraljeva Visokost Princ Oranski Willem Alexander in Princesa Maxima Kraljevine Nizozemske.

Predsednik republike je visoka gosta sprejel na Brdu pri Kranju. V daljšem pogovoru so poudarili, da so odnosi med obema državama vse od osamosvojitve Slovenije zelo prijateljski in razviti na vseh področjih. Obe državi sodelujeta tudi pri številnih projektih v okviru multilateralnih institucij. V pogovoru z visokima gostoma se je predsednik dr. Janez Drnovšek dotaknil razprav, ki potekajo v EU z namenom, da bi jo okrepili, zagotovili boljšo notranjo povezanost in jo utrdili kot pomembnega dejavnika mednarodnega sodelovanja.

Klikni za povečavoGosta iz Nizozemske je posebej zanimalo tudi mnenje slovenskega predsednika o evropski perspektivi držav južnega Balkana. Prav s tem je povezana tudi stabilnost in perspektiva vseh narodov in držav te regije. Temu bo veljala tudi vsa pozornost Slovenije, ko bo v prihodnjem letu predsedovala EU.
Klikni za povečavoKlikni za povečavo
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani