arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Z baletniki SNG Maribor (Maribor, 13.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Povišanje brigadirja Lipiča v generalmajorja

Ljubljana, 05/29/2003  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je 20.05.2003 na predlog obrambnega ministra dr. Antona Grizolda in ob soglasju Vlade Republike Slovenije, podpisal Ukaz za povišanje brigadirja Ladislava Lipiča, načelnika Generalštaba Slovenske vojske v čin generalmajorja.

Generalmajor Lipič se je zaposlil v Teritorialni obrambi že leta 1977. Opravljal je niz dolžnosti, med drugim je bil poveljnik TO Vzhodnoštajerske pokrajine, načelnik logistike v Generalštabu Slovenske vojske, državni sekretar na ministrstvu za obrambo. Od 01. 03. 2001 je načelnik Generalštaba Slovenske vojske.
Generalmajor Lipič je bil eden od organizatorjev Manevrske strukture narodne zaščite v Pomurju in je veteran vojne za Slovenijo.

Za svoje delo na vojaškoobrambnem področju je prejel mnoga odlikovanja in priznanja, med drugimi tudi zlato medaljo generala Maistra z meči.

Pod njegovim vodstvom je Slovenska vojska v zadnjih dveh letih dosegla pomembne cilje povezljivosti z Natom, kar se je potrdilo s pozitivno oceno pripravljenosti za vključitev zvezi. V Slovenski vojski tudi uspešno poteka projekt prehoda na poklicno vojsko, dopolnjeno s prostovoljno rezervo.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani