arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Portret (Zaplana, 11. februar 2006)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik republike in švedski kralj sta se seznanila s sklepi poslovne konference slovenskih in švedskih gospodarstvenikov

Ljubljana, 06/16/2004  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek in švedski kralj Carl XVI Gustaf sta se danes udeležila poslovne konference slovenskih in švedskih gospodarstvenikov na Gospodarski zbornici Slovenije.

V času obiska švedskega kralja, ki ga spremlja močna gospodarska delegacija, so na Gospodarski zbornici Slovenije pripravili okroglo mizo na temo Švedska in Slovenija - poslovne priložnosti in izzivi ter dva seminarja, prvega na temo izvoza na Švedsko in drugega s področja informacijskih in komunikacijskih tehnologij. Švedska je najpomembnejša trgovinska partnerica Slovenije med skandinavskimi državami in na dvajsetem mestu med zunanjetrgovinskimi partnerji Slovenije po trgovinski menjavi. Klikni za povečavoPredsednika republike dr. Drnovška in švedskega kralja Carla XVI Gustafa so s sklepi poslovne konference seznanili podpredsednik Gospodarske zbornice Slovenije mag. Cveto Stantič, predsednik Swedish Trade Council in vodja švedske gospodarske delegacije Ulf Dinkelspiel ter dr. Mitja Šturm iz podjetja Mobitel d.d. Poudarili so, da je bil najpomembnejši cilj poslovne konference in bilateralnih srečanj približati Slovenijo in njeno gospodarstvo Švedski, povečati zanimanje švedskih podjetij za gospodarsko sodelovanje in izmenjati nove ideje, kar so v teh dveh dneh tudi uspeli doseči. Podpredsednik Gospodarske zbornice Slovenije je ob koncu izrazil upanje, da bo uradni obisk kraljevega para dodatno spodbudil nadaljnje gospodarsko sodelovanje med državama, in odločenost, da bodo s podobnimi dejavnostmi nadaljevali tudi v bodoče.

Klikni za povečavoV nadaljevanju programa so predsednik republike in švedski kraljevi par prisostvovali otvoritvi razstave slovenskih in švedskih grafik v Mednarodnem grafičnem in likovnem centru. Švedski kralj in kraljica pa sta se srečala tudi s študenti Filozofske fakultete, ki študirajo na oddelku za germanistiko, nederlandistiko in skandinavistiko.

Predsednik dr. Drnovšek se je zvečer udeležil večerje, ki sta jo priredila švedski kralj Carl XVI Gustaf in kraljica Silvia.

Klikni za povečavoKlikni za povečavo













Klikni za povečavo
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani