arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na sejemski prireditvi 'Narava in zdravje' (Ljubljana, 15.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Varuh človekovih pravic predal predsedniku republike poročilo o delu za leto 2002

Ljubljana, 07/07/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavo Varuh človekovih pravic Matjaž Hanžek je danes predal predsedniku dr. Janezu Drnovšku poročilo o delu varuha za leto 2002. Ob tem je Hanžek poudaril, da je v delovanju državnih organov opazen premik iz kvantitete na kvaliteto . Urad je namreč prejel manj pritožb na delo uradnikov in njihovo ustrežljivost. Veliko težav povzroča še vedno precejšnja neosveščenost, zlasti državljanov, o pristojnih organih in postopkih za reševanje težav ter tudi državnih uradnikov.

Varuh je še poudaril, da glavni problemi nastajajo zaradi dolgotrajnosti reševanja upravnih in sodnih zadev. Še zlasti je izpostavil primere počasnega odločanja služb, kot so Centri za socialno delo, ko gre za dodelitve otrok in je dolgotrajno reševanje primerov za razvoj otroka nesprejemljivo. V letošnjem poročilu je posebno poglavje namenjeno področju otrokovih pravic in nasilju v družinah, je še povedal Matjaž Hanžek.

Klikni za povečavo Predsednik dr. Drnovšek je poudaril, da se številni ljudje obračajo tudi na Urad predsednika republike, katere skušamo usmeriti na pristojne organe in le -te opozoriti na težave posameznikov. Predsednik je med drugim tudi poudaril pomen dviganja zavesti o pomenu človekovih pravic ter spodbujanju strpnosti v družbi. Izpostavil je pripravljenost za še boljše sodelovanje z Uradom varuha človekovih pravic pri reševanju primerov in opozarjanju na prepočasnost določenih uradnih postopkov in spodbujanju strpnosti do drugačnih.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani