arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na sejemski prireditvi 'Narava in zdravje' (Ljubljana, 15.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik dr. Drnovšek prispel v Bolivijo

La Paz, Bolivija, 01/20/2006  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek, ki se bo v naslednjih dneh udeležil inavguracije novega bolivijskega predsednika Eva Moralesa Aime, je danes prispel v La Paz, kjer so ga na letališču sprejeli z največjimi državnimi častmi.

Predsednik dr. Drnovšek je v krajšem nagovoru prisotnim visokim predstavnikom bolivijskih oblasti poudaril, da pomeni njegov prihod v Bolivijo tudi simbolično vzpostavljanje tesnejših vezi med dvema narodoma, slovenskim in bolivijskim, ki sta geografsko zelo oddaljena in imata različno zgodovino, družita pa ju predvsem skupna prihodnost.

Klikni za povečavoIzvolitev Eva Moralesa za predsednika Bolivije pomeni zgodovinsko prelomnico za Bolivijo, saj označuje tudi željo naroda te države, da ustvari svoje cilje za boljše, človeškega dostojanstva vredno življenje. Pri tem je za bolivijsko ljudstvo značilno, da je skromno in delavno in da mu lahko pri zagotavljanju boljšega življenja pomaga uspešnejše in pravičnejše izkoriščanje naravnih bogastev, ki jih ima ta država. Predsednik dr. Drnovšek je tudi poudaril, da imata Slovenija in Bolivija veliko skupnih interesov, ki jih lahko uveljavljata na ravni mednarodnih organizacij in ustanov.

Klikni za povečavoPredsednik dr. Drnovšek se bo v soboto, 21. januarja, udeležil slovesnosti inavguracije, ki bo potekala v skladu s tradicionalnimi običaji bolivijskih Indijancev, v nedeljo, 22. januarja, pa se bo udeležil uradne inavguracije. V glavnem mestu se že čuti, da bo inavguracija novega predsednika izjemno velik dogodek, saj prihajajoče državnike vzdolž ceste od letališča do La Paza pozdravljajo množice prebivalcev in jim izražajo dobrodošlico.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani