arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
60-letnica Organizacije za prehrano in kmetijstvo - FAO (Rim, 15.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predaja poverilnega pisma korejskega veleposlanika

Ljubljana, 11/22/2006  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsedniku republike dr. Janezu Drnovšku je danes predal poverilno pismo veleposlanik Ljudske Republike Koreje Kim Kwang Sop.

Slednji je predsedniku republike dr. Drnovšku predstavil razvoj Koreje, ki se razvija v pozitivno smer in skuša premagati posledične težave naravnih katastrof, ki so jih prizadele v 90-ih letih. Njegova država, je povedal korejski veleposlanik, si prizadeva za mirno reševanje sporov z Južno Korejo, prelomni trenutek pa se je zgodil v času vrhunskega srečanja voditeljev obeh držav leta 2000, ko so se odprla vrata za sodelovanje na vseh področjih, vključno na humanitarnem. V pogovoru s predsednikom republike dr. Janezom Drnovškom je veleposlanik Kim Kwang Sop tudi dejal, da se zavzemajo za mirno reševanje spora v zvezi z nuklearnim programom njihove države.

Slovenski predsednik republike dr. Janez Drnovšek je povedal, da spremljamo razvoj na korejskem polotoku in da smo prepričani, da je edini način za reševanje težav dialog. To pa velja tudi za vprašanje o nuklearnem programu, je še dodal. Poudaril je namreč, da je dialog edino sredstvo za reševanje problemov, medtem ko nasilje rojeva le nasilje.

Ob zaključku pogovora je predsednik republike dr. Janez Drnovšek veleposlaniku zaželel uspešno delo in se mu zahvalil za pozdrave korejskih voditeljev.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani