arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Z mladimi na otvoritvi nove knjižnice v Domžalah (Domžale, 07.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Tomo Križnar v postopku sudanskih oblasti

Ljubljana, 07/21/2006  |  sporočilo za javnost


Urad predsednika Republike Slovenije je seznanjen z dejstvom, da je slovenski državljan Tomo Križnar od srede, 19. julija 2006, v postopku s strani sudanskih oblasti v mestu El Fasher v Darfurju. Informacijo o tem je posredoval sam Tomo Križnar, ki je hkrati sporočil, da z njim ravnajo korektno in da pričakuje zaslišanje, ker nima veljavne vize za vstop v Sudan.

Potem, ko je Tomo Križnar obvestil Urad predsednika Republike Slovenije o tem, da ga je Afriška unija predala sudanskim oblastem, je Urad zaprosil predsednika komisije Afriške unije, sudansko veleposlaništvo na Dunaju, ki je akreditirano v RS, in nekatere druge tuje institucije, da posredujejo pri tem, da bi sudanske oblasti upoštevale zdravstveno stanje Toma Križnarja in njegovo delovanje v korist miru v Darfurju ter da bi mu omogočili čimprejšnji povratek v Slovenijo. O svojih korakih je Urad predsednika obvestil tudi posebnega odposlanca Evropske unije za Sudan veleposlanika Pekka Haavista in ga zaprosil, naj se zavzame za hiter povratek Toma Križnarja iz Sudana.

Urad predsednika Republike Slovenije je zaprosil Ministrstvo za zunanje zadeve, da po redni diplomatski poti posreduje za izpustitev slovenskega državljana Toma Križnarja.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani