arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
S predsednikom Vlade RS Janezom Janšo na pogovorih o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike (Ljubljana, 21.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik dr. Drnovšek sprejel poverilna pisma iranskega veleposlanika

Ljubljana, 10/07/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavo Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel poverilna pisma izrednega in pooblaščenega veleposlanika Islamske republike Iran v Republiki Sloveniji Sejed Mohsen Nabavija. Na razgovoru po uradni slovesnosti je iranski veleposlanik predsedniku Drnovšku prenesel pozdrave iranskega predsednika Mohameda Khatamija in povabilo na uradni obisk v Iran. Zavzel se je za poglobitev vsestranskega medsebojnega sodelovanja, še posebej na gospodarskem področju. Izrazil je tudi čestitke ob prihajajočem vstopu Slovenije v EU, ki mu v Iranu pripisujejo poseben pomen, saj si želijo prijateljev v novi Evropi. Na željo predsednika dr. Drnovška je tudi predstavil iransko videnje položaja na Bližnjem vzhodu, še posebej v Perzijskem zalivu, ter odnosov med Zahodom in islamskim svetom.

Predsednik dr. Drnovšek je v pogovoru poudaril, da v Sloveniji smatramo Iran za prijateljsko državo, s katero si želimo poglobiti medsebojne odnose. Izrazil je prepričanje, da ima navkljub številnim izzivom Iran pred sabo še veliko možnosti za nadaljnji razvoj. Ravno v tem smislu lahko tudi deluje kot pomemben sogovornik pri iskanju konstruktivnega dialoga med Zahodom in islamskim svetom. Ob tem je izrazil upanje, da bi lahko ob primerni priložnosti o tem vprašanju izmenjal mnenja z iranskim predsednikom.

Predsednik dr. Drnovšek je ob koncu pogovora novemu iranskemu veleposlaniku zaželel čimveč uspehov pri njegovem delu in nadaljnjem razvijanju slovensko-iranskih odnosov.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani