arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Ljubljana, park Mostec, junij 2006 - srečanje dr. Janeza Drnovška z otroki ob zaključni prireditvi Unicefove akcije Helpmanija (FA BOBO)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predaja poverilnega pisma veleposlanika Japonske

Ljubljana, 05/23/2006  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoJaponski veleposlanik v Sloveniji Tsuneshige Iiyama je danes slovenskemu predsedniku dr. Janezu Drnovšku izročil poverilno pismo. Sogovornika sta ocenila odnose med državama kot dobre, z možnostmi za nadaljnje poglabljanje.

Veleposlanik je predsedniku republike prenesel sporočilo japonskega vladarja Akihita za poglabljanje prijateljskih odnosov. Prav tako je obnovil vabilo predsedniku republike za obisk na Japonskem. Med svoje prednostne naloge je veleposlanik Tsuneshige Iiyama uvrstil boljše medsebojno poznavanje držav in razvijanje gospodarskega sodelovanja. Predsednik republike in veleposlanik sta govorila tudi o prihodnosti OZN in možnostih stalnega članstva Japonske v Varnostnem svetu, prav tako pa sta izmenjala tudi poglede na položaj v azijski regiji.

Klikni za povečavoDr. Drnovšek je ob zaključku srečanja veleposlaniku Tsuneshigeu Iiyamai dejal, da se veseli sodelovanja v času njegove misije, ravno tako pa tudi med državama.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani