arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Ljubljana, park Mostec, junij 2006 - srečanje dr. Janeza Drnovška z otroki ob zaključni prireditvi Unicefove akcije Helpmanija (FA BOBO)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Poslovilni obisk veleposlanika Kraljevine Belgije

Ljubljana, 07/24/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavo Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel veleposlanika Kraljevine Belgije Samia Godarta, ki zaključuje svoje službovanje v Sloveniji. Veleposlanik Godart je na poslovilnem obisku dejal, da je dvostransko sodelovanje med obema državama zelo dobro in se je v času priprav Slovenije za članstvo v Evropsko unijo še okrepilo. Slovenija je v času približevanja Evropski uniji opravila ogromno delo, je dejal belgijski veleposlanik, in se dr. Drnovšku zahvalil za vso pozornost, ki jo je kot predsednik vlade namenjal krepitvi odnosov med državama. Pri tem je poudaril zlasti pomen vse večjega kulturnega in gospodarskega sodelovanja.

Predsednik dr. Drnovšek se je odhajajočemu belgijskemu veleposlaniku zahvalil za dobro sodelovanje in njegov prispevek k poglabljanju odnosov med Slovenijo in Belgijo. Državi sta navezali izjemno dobre odnose na številnih področjih, je dejal slovenski predsednik, in izpostavil pomembnost belgijskih vlaganj v Sloveniji. Dejal je tudi, da Slovenija ceni podporo, ki ji jo je namenjala Belgija v dostikrat težavnih procesih približevanja Evropski uniji.

Ob koncu je gospod Godart, ki Slovenijo zapušča po štirih letih dejal, da bi po tem, kar je sam v štirih letih videl in doživel, prebivalcem Slovenije in slovenski državi lahko dal predvsem en nasvet, in sicer , da naj se ne spreminjajo in naj ostanejo takšni, kot so, tudi po vstopu v Evropsko unijo.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani