arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Obisk Osnovne šole Vrhovci, kjer so v okviru humanitarne akcije Svet za Darfur začeli zbirati sredstva za pomoči potrebne otroke v Darfurju (14.02.2006)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Sprejem predsednika finskega parlamenta

Ljubljana, 02/26/2007  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavo

Predsednik Republike Slovenije dr. Janez Drnovšek je danes sprejel predsednika parlamenta Republike Finske mag. Paava Lipponena in člane finskega parlamenta na obisku v Sloveniji.

Sogovornika sta odnose med državama ocenila kot odlične in prijateljske z veliko možnostmi za nadaljnji razvoj na vseh področjih.

Klikni za povečavoV pogovoru o aktualnih mednarodnih vprašanjih sta predsednika dr. Drnovšek in mag. Lipponen izpostavila pomen evropske ustavne pogodbe za nadaljnje utrjevanje EU in njenega ugleda v svetu. Menila sta, da je ne glede na številne ovire v različnih državah pomembno, da se nadaljuje z ratifikacijo ustavne pogodbe.

Klikni za povečavoPredsednika finskega parlamenta mag. Lipponena je posebej zanimalo stališče slovenskega predsednika dr. Drnovška do Ahtisaarijevega predloga za ureditev Kosova. Predsednik dr. Drnovšek je dejal, da ta predlog podpira, iluzorno pa bi bilo pričakovati, da bodo z njim vsi zadovoljni in da bi zadovoljil tako srbsko kot albansko stran na Kosovu. V tem trenutku je realno predvsem to, da se zagotovi popolno varstvo srbski manjšini na Kosovu ter varnost in skrb za kulturno in versko dediščino Srbov na Kosovu. Predsednik republike dr. Drnovšek je poudaril, da je pomembno, da se mednarodna skupnost poenoti do kosovskega vprašanja in podpre Ahtisaarijev predlog ureditve problemov na Kosovu.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani